רחובות היא אחת הערים המבוקשות בשפלה, ומעמדה רק הולך ומתחזק - אוכלוסייה איכותית, פארק היי-טק פורח, מוסדות אקדמיה מובילים ובית החולים קפלן. שכונת רחובות מזרח מזמנת, לראשונה מזה שנים, את עתודת הצמיחה שהעיר חיכתה לה.
רחובות הייתה תמיד מהערים המבוקשות בשפלה: מיקום מצוין, אוכלוסייה בעלת מעמד כלכלי-חברתי גבוה, ולצדה מכון ויצמן, הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, המכללה האקדמית פרס, בית החולים קפלן, ובשנים האחרונות גם פארק היי-טק תוסס. כל אלה הביאו זרימה יציבה של אוכלוסייה איכותית אל עיר שהביקוש בה תמיד עלה על ההיצע.
עם הצגת תוכנית רחובות מזרח – שכונה חדשה הכוללת כ-8,400 יחידות דיור לצד כ-630 אלף מ"ר למסחר, תעסוקה, פנאי ובילוי – התעורר עניין רב בקרב כל הגורמים הרלוונטיים בשוק. בשנת 2023 אושרה התוכנית על ידי הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה, ובשנת 2025 קיבלה תוקף סופי בפסיקת בית המשפט העליון.
טריגו נדל"ן השקיעה בשכונה, יחד עם לקוחותיה, עוד טרם אישור התוכנית, וכיום נערכת לקידום התכנון והביצוע של הפרויקטים שלה במקום.
רחובות עומדת על סף שינוי מהותי בתחבורה הציבורית: קו המטרו M1 יחבר אותה למטרופולין תל אביב, לבקעת אונו ולערי השרון, דרך ארבע תחנות בעיר. במסגרת תוכנית הפיתוח השכונתית יוקם מסוף תחבורה ציבורית מרכזי, המחבר את המטרו לתשתית האוטובוסים העירונית ולתחנת רכבת ישראל, וכן לתחנה החדשה המתוכננת בסמוך לפארק ההיי-טק.
כך הופכת השכונה לאחת היחידות ברחובות ובשפלה המחוברת במטרו לכל נקודה במטרופולין תל אביב, בשפלה ובשרון – לצד חיבור ישיר לכביש 40 ומשם לעורקי התחבורה המרכזיים, וכביש 431 המוביל לירושלים דרך כביש 6.
התוכנית אושרה במסגרת תמ"ל 3003. הקרקע אינה זמינה כיום לבנייה.
מחיר דירה ממוצע
בשנת 2016
מחיר מכירה
ממוצע כיום
שווי מוערך של
קרקע זמינה לבנייה*
מחיר מכירה לדירת 4 חד’
בשכונות סמוכות**
* בהתאם למפורט בתקן 22, קיימות הוצאות נוספות שיחולו בעתיד, טרם הוצאת היתר ** מתוך אתר מדל”ן